نکات آموزشی در ارتباط با فصل سوم علوم
اسیدها :
اسیدها دو گروه هستند اسیدهای صنعتی و خوراکی
اسیدهای صنعتی سمی بوده و غیرقابل خوردن و بوئیدن هستند مثل جوهر نمک و جوهر گوگرد
اسیدهای خوراکی ترش مزه اند مثل آبلیمو ؛ سرکه ، میوه های ترش ، آبغوره و جوهر لیمو
شناسایی اسیدها
برای شناسایی اسیدها از کاغذ پی اچ استفاده می کنیم . این کاغذ در صورت قرار گرفتن داخل اسید تغییر رنگ می دهد و هر چه این تغییر شدیدتر باشد اسید قوی تر است توجه داشته باشید که قدرت اسیدهای صنعتی بیشتر از اسیدهای خوراکی است .
بازها یا قلیاها
همانند اسیدها دو دسته هستند بازهای صنعتی و خوراکی
بازها موادی تلخ مزه هستند که در اثر تماس با پوست حالت صابونی ایجاد می کنند
وایتکس ، گردباز کننده ی فاضلاب از بازهای قوی و جوش شیرین و مایعی که از پوست پرتقال خارج می شود باز های ضعیف هستند .
پی اچ چیست ؟
پی اچ مقیاسی است که اسید ، باز یا خنثی بودن و قدرت اسیدی یا بازی بودن ماده را نشان می دهد .
مقیاس پی اچ از صفر تا چهارده می باشد پی اچ کمتر از 7محیط اسیدی و پی اچ بیشتر از 7 محیط باز ی را نشان می دهد پی اچ مساوی 7 خنثی است که خاصیت هیچکدام (باز و اسید ) را ندارد .
باز قوی باز ضعیف اسید ضعیف اسیدقوی
--------------------------------------------------------------------------------------------------
14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0